Coating

Coating

Wij werken hier uitsluitend met de hoogwaardige producten van CARPRO

Overweegt u uw auto, camper of ander voertuig te coaten om de lak en overige delen te beschermen? Maar wat doet zo’n coating nu eigenlijk en wat kunt u er wel en niet van verwachten? We leggen het u hier graag uit, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken om uw voertuig te coaten, of toch niet. Bij Detailing Center gebruiken wij diverse hoogwaardige producten van het merk CARPRO die uw voertuig op hoog niveau bescherming bieden.

Waarom voor een coating kiezen?

Door uw auto, camper, motor of ander voertuig te coaten profiteert u van vele voordelen, waaronder dat het voertuig minder snel vies wordt. Dit komt door de vuilafstotende werking van de coating. Dit scheelt u aanzienlijk wat tijd, want de auto is langer en sneller schoon. Kiest u voor uw auto coaten, dan moet u beseffen dat de coating gewoon regelmatig onderhoud nodig heeft in de vorm van handwassen met de juiste materialen en onderhoudsproducten. Wij kunnen hier u vrijblijvend in adviseren, verkopen en uiteraard door ons zelf laten verzorgen.

Hoelang duurt een coating aanbrengen?

Om een coating aan te kunnen brengen op de lak moet deze teruggebracht worden naar een absolute gezonde beginwaarde welke vaak zelfs beter is dan af-fabriek. Dit bereiken we door verschillende reinigende stappen en de lak te polijsten naar een zo goed mogelijke krasvrije en hoogglans finish. Op een nieuwe auto zal dit vaak minder werk zijn dan bij een gebruikte auto.

Ook nieuwe auto’s direct van de dealer geleverd, kunnen echter behoorlijk onder de krasjes zitten door onervaren poetsers, welke vaak de afleverbeurten verzorgen. Het zojuist benoemde voortraject tot aan het uiteindelijk aanbrengen van de coating bepaalt in grote mate de duurzaamheid van de lakverzegeling.

Het aanbrengen van een coating gebeurt secuur en neemt hierdoor best wat tijd in beslag. De auto coaten wordt namelijk altijd volledig met de hand gedaan. Na het aanbrengen, drogen wij de coating met infrarood warmtelampen en zal de auto nog 24 uur binnen moeten blijven en niet meer aangeraakt worden. Uw auto zal dan ook voor zo’n 4 a 5 dagen (op afgesloten terrein) bij ons binnen staan.

Het hele proces is vakwerk dat bij een incorrecte uitvoering ervan zelfs blijvende lakschade kan geven. Hierdoor is het niet aan te raden dit zelf te doen, mits u de juiste kennis in huis hebt.

Waarom voor een coating kiezen?

Deze CarPro Wash Box zorgt ervoor dat je je voertuig optimaal kunt onderhouden. De box bevat een shampoo, microvezel handschoen, droogdoek, microvezeldoek en de Elixir.

De totaalprijs van de losse producten is €70,99 echter bieden wij het aan als service voor €50,- Deze actie geld voor klanten welke hun voertuig bij ons hebben laten coaten.

Zie hieronder de uitleg per product;

CarPro Reset
Reset breekt op krachtige wijze wegvervuiling af terwijl deze mild is het voor het te behandelen oppervlak. Doordat de shampoo zeer goed schuimt, ervoor zorgt dat de washmitt gemakkelijk over de lak glijdt en een prima mengverhouding heeft is dit een uitstekende en economische shampoo.

CarPro Hand Wash
De CarPro Hand Wash is gemaakt van een volle “twin microfiber mix” waarmee de lak veilig kan worden gewassen. De synthetisch microfiber blend is zo gemaakt dat vervuiling van de lak wordt verwijderd en diep in de vezel wordt opgenomen zodat deze niet over de lak kan krassen. Hiermee is het krasvrij wassen op zelfs delicate lakken mogelijk.

Carpro Dhydrate
De CarPro Dhydrate towel is een droogdoek voor het streep- en krasvrij drogen van je voertuig. De Dhydrate droogdoek is speciaal ontwikkeld om maximaal water op te kunnen nemen wanneer deze over de lak glijdt.

Carpro Elixir
CarPro Elixir is een High Gloss Quick Detailer die een geweldig gebruiksgemak combineert met de hoogglans én hydrofobe eigenschappen van de keramische technologie. CarPro Elixir is absoluut een fenomenaal product met een geweldige glans, diepte en hydrofobe eigenschappen die tot wel weken merkbaar blijft.

Carpro 2Face
De CarPro 2 Face Microfiber is de ideale doek voor vele werkzaamheden. Gebruik de 2Face towel voor het afnemen van diversen producten.

Vuilafststotend

De auto blijft langer schoon door de zelfreinigende werking
Makkelijker en sneller wassen

Glans

Zeer hoge glans en reflectie van de lak

Beschermd

Betere bescherming tegen boomsappen, insecten resten en andere verontreiniging

Minder snel krasjes

Minder krasjes (het is niet zo dat de auto niet meer kan krassen), maar doordat de coating harder is als de blanke laklaag, zal er minder snel krasvorming optreden in vergelijking met normale lak.

Verschillende materialen

Kunststof delen worden als nieuw en zijn weer jaren beschermd tegen verkleuren.
Autoruiten voorzien van een coating blijven langer schoon aan de buitenzijde waardoor er beter zicht is (glas en kunststof)
Velgen zijn beschermd tot 1300 graden remstof wat het inbranden hiervan voorkomt.

Levensduur

Lange levensduur bij goed onderhoud tenminste 3 tot 5 jaar